Zayıflamak istiyorum ama irademe sahip olamıyorum diyenlere

Diyet 10 Aralık 2011

zayiflamak istiyorum

zayiflamak istiyorum

Zayıflama amacı olanların bir çoğunun önünde iki önemli engel bulunmaktadır. Bunlardan ilki ne yapacağını bilememek daha doğrusu zayıflamak için doğru stratejiye sahip olamamaktır. Bu gibi kişiler arasındaysanız ve zayıflamak istiyorum ne yapmalıyım diye kendinize soruyorsanız bu durumda öncelikle zayıflama yöntemleri arasında kendinize faydalı olacak bir kilo verme yolu bulmalısınız. Diğer engel ise bu aşamadan sonra ortaya çıkıyor. Zayıflamak için bir yöntem veya yol uygulamaya karar verenler bu aşamada ise zayıflamak istiyorum ama irademe sahip olamıyorum diyorlar. Zayıflarken iradeye sahip olmak ise ilkinden daha zorlu bir sürecin sizleri beklediğini gösteriyor.

Zayıflama iradesine sahip çıkabilmek için şunları yapabilirsiniz.

  • Canınız atıştırmak istediğinde düşük kalorili yiyecekleri tercih edin.
  • Buzdolabını açtığınızda abur cubur atıştırıyorsanız oradaki cazip yiyecekleri boşaltın.
  • Canınız sıkkın olduğu zamanlarda oturup atıştırmak yerine egzersiz yapın. Açık havada yürüyün, evde yapılabilecek hareketleri uygulayın.
  • Canınızın çok çektiği şeyleri çok az yiyerek nefsinizi köreltin. Bu yiyeceklerden çok ufak lokmalar alın ve ağzınız da çok çiğnemeyin.
  • Kendinize meşguliyetler edinin. Böylelikle yemek aklınıza gelmeyecektir.
  • Televizyon karşısında yemeyin.
  • Eşinizle işbirliği yapın, onun desteğini isteyin.
  • Uzun süre aç kalmayın, öğünleri atlamamaya dikkat edin. Ayrıca az ve kalorisi düşük yiyeceklerden yiyin.
  • Haftada bir veya iki gün oruç tutun. Yalnız iftarda az yiyin. Böylelikle iradeniz güçlenmiş olacaktır.
  • Günde 6-8 bardak su için. Su, midenizi doldurarak açlı ğınızı bastırdığı gibi kilo vermenizi kolaylaştırır. Kısacası zayıflamak için sadece zayıflamak istiyorum demek yeterli olmuyor. Aynı zamanda bir takım zayıflama yöntemleri de kullanılmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Kilo vermek için ne yapmalıyım? başlıklı makalemizde Acil kilo vermek istiyorum, kilo ver ve Kilo Verme yöntemleri hakkında bilgiler verilmektedir.

48 Yorum Var »

  1. gizem 31 Mayıs 2012 - Cevapla

    ne yapsam olmuyo hiç bir şekilde zayıflayamıyorum bana ne yaparsam yapayım göbeğim gitmiyor bana özel bir lidteniz var mı ?? :’( :(

    • gizem 31 Mayıs 2012 - Cevapla

      lüfen bana özel bir liste daha çıkartın :(

    • haydar 28 Şubat 2013 - Cevapla

      sana önerim olacak ama yanlış anlamandan korkuyorum

    • ceren 07 Temmuz 2013 - Cevapla

      aynen bende senin gibiyim ne yazsam kilo veremiyorum

  2. Melda 24 Haziran 2012 - Cevapla

    Çok güzel bilgiler uygulamaya çalışacam birde kilo verirsem süper olur.

  3. Seda 11 Temmuz 2012 - Cevapla

    Bana özel diyet liste varmi

  4. gizli 12 Temmuz 2012 - Cevapla

    ben bu diyeti uygulamayaçalışıcam
    ben kendim bir liste yaptı bir haftADA DÖRT KİLO VERDİM

  5. Ayda 16 Temmuz 2012 - Cevapla

    Bana bir liste verebilirmisiniz kendimi tutamıyorum suanda size yazarken bile yemek yiyorum lütfen bana yardımcı olunn

  6. Gizem 09 Ağustos 2012 - Cevapla

    yaz gelince çok yemeye başladım ve aşırı kilo aldım kilo aldıkça moralim bozuluyor. diyet yapmaya karar verdim ve bu önerdikleriniz inşallah işe yarar.

    • merve 03 Ekim 2012 - Cevapla

      sabahları uyanır uyanmaz küçük pet şişedeki suyumu içiyorum hemen su ısıtıp liptonun limonlu yeşil çayını şekersiz içiyorum ardından yağsız domatesli kıymalı falan melemen tarzında lezzetli bir kahvaltı hazrlayıp yedim. sonra saat 5 e kadar bittikçe şişeme su doldurup içtim + liptonun limonlu poşet yeşilçayından sürekli içtim. saat 5 de bir tane african mango hapı içtim ve bir saat sonra saat 6 da çorba yada yagsız ızgaralar yada sadece bolca salata yedim. arından su ve yeşil çaya devam ettm uyuyana kadar. 3 gün sonra sonucu görünce şok oldum. bence bir ay bu şeklde dişinizi sıkın ve harika görünüme sahip olun

      • Gizem 28 Aralık 2012 - Cevapla

        ay valla size gerçekten maşAllah.. süper bir diyet uygulamıssınız. İradenize nasıl hakim oldunuz yaa :)

  7. kübra 28 Ağustos 2012 - Cevapla

    BANA UYGUN LİSTE VERİR MİSİNİZ :(

  8. mehtap 02 Eylül 2012 - Cevapla

    merhabalar 28 yaşındayım zayıflamak istiyorum ama kendime engel olamıyorum bana yardımcı olun aynaya bile bakmak istemiyorum

    • admin 04 Eylül 2012 - Cevapla

      Mehtap hanım yapacaklarınızı sıraladık liste halinde bunları da yapamam diyorsanız uzman bir diyetisyene başvurun.

  9. nazlı 04 Eylül 2012 - Cevapla

    insülinim 17. 11 kilo verdiğim halde halen daha diyet yapıyorum ama yemekden sonra uyku bastırıyo ve kendimi hep yorgun hissediyorum artık bende incecik olmak istiyorum !! :(

  10. elif 05 Eylül 2012 - Cevapla

    arkadaşlar diet konusunda çok azimli ve başarılı olmama rağmen bunun kesinlikle tek başına olamadığını anladım. rekabet yarış her ne ise birlikte zayıflayacak birini yada birilerini bulmamız gerekiyor. mesela dayanamayıp kan şekeri düştüğünde azcık yiyim demek üzereyken o kişileri arayıp yemekten vazgeçmek üzere güdülenmek gerekiyor. benimle aynı düşünen veya düşünenler buradan yazsınlar

    • derya 10 Eylül 2012 - Cevapla

      elif.senle.aynı.fikirdeyim..yalnız.olmuyor.seni.anlicak.bir.arkadaşa.ihticın.oluyo:(

  11. başak 12 Eylül 2012 - Cevapla

    selam ben aslında çok fazla yemek yemiyorum düzenli olarak olmasada egzersiz yapıyorm çok su içiyorum ama kilo veremiyorum özellikle bir yıl içinde 5 kilo aldım. kilom 58 boyum 1 56 yaşım 21 basen ve kalça sorunum var seneye düğünüm olcak bu halde çok mutsuzum bana uygun diyet yada yapabileceğim bişey varmı? yardımcı olursanız sevinirim

    • muhsin albayrak 03 Ekim 2012 - Cevapla

      merhabalar, tek yapılması gereken vücudun ihtiyaç duyduğu herşeyi en az kaloriyle alabilmek; bunun ise sadece bir yolu var. ciddiyseniz yardımcı olabilirim. sağlıklı günler dilerim.

      • mine 09 Ekim 2012 - Cevapla

        yardımcı olursan seviniriz

      • anisa 15 Ekim 2012 - Cevapla

        muhsin beyyy.. yardımcı olur musunuzz ???

  12. ismail 22 Eylül 2012 - Cevapla

    arkadaşlar tek yapıcanız şeyi söyleyim benim yaşım 28 125 kilo idim sadece ekmek beyaz dan şeker tatlı v.s uzak durun bunu kendinizi alıştırın ve günde 3 4 kilometre yürüyün şimdi kilom 85 7 ay içersin de oldum herkese tavsiye ederim…

  13. Merve 09 Ekim 2012 - Cevapla

    Merhabalar ben Merve 15 yasındayım 4 gündür diyetteyim 1.62 boyunda 81 kiloyum şuan ama 4 gün önce tartıda 86′ydm çok azimle çalıstım günde 3 litre su içtim 3 beyazı hayatımdan çıkardım ve koşu yapıyorum her sabah ve aksam 1 saat mutlaka dans edin hareketli şarkılarla sürekli hareket halinde olun egzersizler yapın ve mutlaka agırlık calısın vücudunuz sıkı olsun dıye yoksa sarkar. İnternetten hep araştırın videolar izleyin spor yapın videoya göre mekik çok önemli mekik çekin günde en az 10 tane kendinizi çok zorlamayın ama.. Ben azimliyim sizde Azimli olun..

  14. zayiflayankiz 20 Ekim 2012 - Cevapla

    Kızlar kesinlikle bunlarla ugrasmayin benim boyum 178 kilom 69du 4 ay boyunca aksam yemekleri yemedim 63 kiloya dustum sadece bogazinizi tutacaksiniz ve bol su. 1 haftada verilen kilolar onun iki kati olarak geir donuyo malesef ben simdi kac tane cikolata hamburger yesemde kilo almıyorum cunku bana kılo yerlestı ama sakın haa aksam yemeklerını yemeyın hemde ben hayatımdan 3 beyazı cıkarmadım oglen 4 pogacada yedım 3 sekerlı cayda ıctım 1 paket cıpste yedım ama asla aksam yemegı yemedım. neyse kızlar ınsallah sızde zayıflarsınız Allah kolaylık versın

  15. mehmet 21 Ekim 2012 - Cevapla

    yaşım 26 boyum 1.57 kilom 64. 5 ay önce 72 kiloydum spor yaparak verdim.ama artık veremiyorum diyet yapmam gerekiyor .çok zor ama

  16. CANAN 06 Kasım 2012 - Cevapla

    ben 1,60 boy 87 kiloyum ve yemeyı sevıyorum arkadaslar allahrızası ıçın yardım edın iş yerınde sureklı oturuyorum spor yapamam vaktım yok felçli bir annem var evde işte koşarak eve gıdıp onunla vakıt gecırmelıyım oturuyorum yemek en erken akşam 8 de yıyorum yemezsem olmaz annemle yemelıyım işten de gec cıkıyorum ne olur bir yardımcı olun dıyetısyene gıttım ama uygulamayı tembellıkten yapmadım ekmek yemesem karnım doymaz yaglı yıycekler hep var hayatımda başlıyorum dıyete bakıyorum bısey yok hemen bırakıyorum sızden bılgı beklıyorum tsk ederım.

    • admin 08 Kasım 2012 - Cevapla

      Merhabalar cana hanım,

      Sitemizin diyet listeleri kategorisinden kendinize uygun bir diyet seçerek başlayabilirsiniz. Kişiye özel diyet içinse diyetisyen veya doktordan yardım alabilirsiniz.

  17. gülseren çoşar 08 Kasım 2012 - Cevapla

    ben üç cocuk annesiyim 27 yaşın da yım 90 kilodayım boyum1.55 zayıflamak istiyorum bana hızla kilo verdirecek diyet bana yardımcı olun

  18. Erkin 21 Kasım 2012 - Cevapla

    Arkadaşlar merhaba.
    Öncelikle bu hızla kilo verme derdinden kurtarın kendinizi. Sağlık herseyden önce gelir bunu sakın unutmayalım.
    Yapılması gereken seyleri sizlere söylemek istiyorum. Disiplinli ve azimli bir sekilde uygulayanlar mutlaka faydasını görecek ve istedikleri kilolara gelecekler.

    Madde 1 : Beyaz ekmeği hayatınızdan tamamen çıkarın. ( Size hiç bir faydası yok.)
    Madde 2 : Akşam saat 6dan sonra kesinlikle karbonhidrat tüketmeyin.
    Madde 3 : Şeker ve tuz sizden her daim uzak olsun.
    Madde 4 : Yağlı kızartmalar!!! en büyük düşmanınız , yediğiniz an başınız dertte demektir.
    Madde 5 : Abur cubur. Bisküvi kraker kek cikolata vs vs. Bunlar varsa boşa kürek cekiliyor demektir.

    Ve güzel kısım :)

    Her sabah mutlaka kahvaltı yapılacak
    Her gün mutlaka en az 1bucuk saat spor yapılacak. ( en az )
    Günde 3-4 kase yağsız yoğurt yenmeli.
    Sınırsız yaprak sebzeleri tüketilebilir.
    Haftada 2 defa ızgara balık yağ ilavesiz.(bol limon)
    Meyveleri abartmadan günde 3 porsiyon. ( geç saate bırakmadan.
    Kuru meyveler abartmadan sabah ve saat 4te birer kere.

    Bu programa harfiyen uyanlar mutlulugunuzu paylasiyorum.

    Sevgiler :)

  19. sanane 25 Kasım 2012 - Cevapla

    zayıf olmak istiyormm

  20. ayşe 29 Kasım 2012 - Cevapla

    erkin/ Madde 5 : Abur cubur. Bisküvi kraker kek cikolata vs vs. Bunlar varsa boşa kürek cekiliyor demektir…

    bu sözü begendim kapak gibi oldu bana gerçekden boşa kürek çekip boşa can sıkıntısı yapıyorum.. hem bunları yiyorum hemde zayıflayamıyorum diye kendime dert ediyorum… pilav, makarna ve beyaz ekmek hayatımda yok ama bu bisküvü vs gibi şeyleri hayatımda çıkaramadım bir türlü nasıl vazgeçicem:((((

  21. EMİRHAN 10 Aralık 2012 - Cevapla

    oğlum 9 yaşında ve 50 kğ nasıl bır diyet tavsiye edersiniz saygılar

    • admin 12 Aralık 2012 - Cevapla

      Merhaba Emirhan,

      9 yaşındaki çocuk için doktor veya işinde uzman bir diyetisyenden yardım almalısınız. Onlar tedavi sonucu size izlemeniz gereken yolları daha iyi anlatır. O yüzden en kısa sürede doktor veya diyetisyene başvurun.

  22. deveci 16 Aralık 2012 - Cevapla

    Merhabalar ben devrim. 18 yaşındayım. 177 boy 87 kiloyum. Şuan dersanede sınava hazırlanıyorum. Gün içerisinde ortalama 11 küsür saat sırada oturmak durumundayım.

    Aslında yazın herşey çok güzeldi kilom eşit bir şekilde dağıldığı için sorun yoktu.80 kiloya düşmek istiyorum.Çünkü şuan kilodan dolayı düşündüğüm bir bel ve sırt ağrısı yaşıyorum. Tabi sırada oturmanında büyük etkisi var.

    Beslenme alışkanlıklarımla ilgili bakıcak olursak geç kalktığım için kahvaltı yapmakta zorlanıyorum.Uykumu nasıl düzene sokabilirim ?

  23. irfan 26 Aralık 2012 - Cevapla

    ben size benim kullandığım ürünü tavsiye ediyorum ismi forx5 zayıflama çayı %100 garanti vermişlerdi inanmadan almıştım ama şok oldum bir ayda tam 9 kilo verdim çok dincim mükkemmel bir ürün size tavsiye ederim tamamını kişiye özel olarak hazırlıyorlar.

  24. sanem 29 Aralık 2012 - Cevapla

    arkadaşlar 38 bedendim eskiden 36 bedenindim ne güzeldim nişanladım her gece yemeği dişarda yedik
    aslında yemek yapmayı bilmiyorum :) ben dokdorum arkaşıma gittim diyetisyendi 1 ayda 9 kilo verdim cayımı şekersiz ictim bazı günler kahvaltı yapmadım dokdor olmanın en güzel yanı şu acilde koşuşturmaktan spor yapmış oluyosun :) sürekli evde ymek yapıyorum tadları igrenc oluyo yemiyorum 36 bedene düştüm )

  25. fatma 07 Şubat 2013 - Cevapla

    ben yeni dogum yaptım 4 ay oldu 75 kilo ile dogum yaptım simdi 61 kiloyum ama 55 düsmek istiyorum

  26. fatma 07 Şubat 2013 - Cevapla

    ne yapmam gerekir ne olur cevap

  27. ayşegül 10 Mart 2013 - Cevapla

    25 yaşındayım hamilelik döneminde 53 kilodan 83 kiloya çıktım 69 kiloya kadar düştüm fakat 4 ay önce sigarayı bıraktım 75 kiloya çıktım diyete başladım ama kendi kafama göre sporada gidiyorum bir haftadır özellikle basen ve bacak bölgemde sorunum var sanki hiç zayıflayamayacakmışım gibi geliyor siz bana uygun bi diyet listesi önerebilirmisiniz

  28. ayylaa 17 Mart 2013 - Cevapla

    Onlarca diyet denedim. Beceremedim. En sonunda LPG itedavisi önerdiler ama yeni cihazlarla yapılan. Bana bu cihazlar nerelerde var. Söyleyebilecek var mı? Duyduğuma göre Tayla Kümeli’de de varmış bunlardan.

  29. adahan 04 Nisan 2013 - Cevapla

    arkadaslar ben 21 yasındayım 105 kiloyum bende bircok diyet denedim ama faya etmedi suan bölgesel zayıflama denilen bir sisteme gidiyorum ama bize zayıflanacak dediler ne yazıkki sonra arastırdım sadece vücut sıkılasıyormus suan bi diyette baslamak istiyorum umarım zayıflarım

  30. gizem 10 Nisan 2013 - Cevapla

    21 yasindayim boyum 170kilom 80 kilo wermek istiyorum bana gore diyet listesi varmi

  31. ibrahim 12 Nisan 2013 - Cevapla

    merhabalar…
    şimdiye kadar onlarca defa zayıflamayı denemiş olabilirsiniz hatta bu uğurda hatırı sayılır çabalar da göstermiş olabilirsiniz..
    ama bütün bunlara rağmen istediğim, arzuladığım vücuda kavuşamadım ve vücudum dayanıksız ve hastalıklı diyorsanız sizlere içinde SPİRULİNA, YULAF VE KIRMIZI REİSHİ MANTARININ harmanlandğı bir ürün önereceğim..
    kaybedeceğiniz çok fazla bir şey yok.. sadece bana ulaşın yeter: 0539 315 43 11

  32. yasemin 03 Mayıs 2013 - Cevapla

    Merhaba
    Zayıflamak istiyor fakat zayıflayamıyorsanız bana ulaşın
    Aç kalmadan zayıflayabileceğiniz ürünümüz çok etkilidir.

  33. aslan 05 Mayıs 2013 - Cevapla

    arkadaşlar ben 146.800kg geliyodum askelie 10 aykaldı şöle bişi deneym dedim ve mükemmel sonuç ilaç hikaye 1tekli kepek ekmeğiin 4 bölün çeyreğiin içii alın ben zeytin peynir yemediğim için 2 dilim salam ama kıl gibi ince yanına 1 ayran günlük 4.5litre su yemekten önce içiyorum öğle aynı yanında1 elma ikindiğin akşam yemeği olrak da aynı 5gün denedim 5.800 kg werdim moralmen çok düzeldm tavsiye ederim bol su için

  34. ceren 07 Temmuz 2013 - Cevapla

    benim kemiklerim iri ama göbeğim aşırı derecede var hep yemek yeme hissi geliyor sanki hiç doymuyormuşum gibi canım sıkıldıkça yemek yiyorum 10 kilo fazlam var nasıl verebilirim

  35. budabirisi 14 Temmuz 2013 - Cevapla

    Merhabalar. size anlatacaklarim shunlar kesinlike ve kesinlekle diyete basladiysaniz birakmayn. az azdan zayiflarsaniz o kadar saglikli ve okadarda uzun sure zayif kalirsiniz.
    Hergun sabah kosun kosun yoruldugunuz zaman yuruyun yavash tempolu uzun sureli kosun.
    1) en onemlisi motive edin kendinizi
    aynanin karsina gecin ve kendinize “yapabilirsin olum sana guveniyorum” her gun gectikce dahada zayifladim deyin kendinize. motive edici sharkilar dinleyin spor yaparken.
    2)kolayi gazli sekerli icecekleri birakin bunlari birakirsaniz iradeniz gucleniz kalori aliminizda ciddi bir azalma olucak
    3) yemek istediginiz veya yediginiz seylerin kalorilerini ezberleyin baktiginiz zaman bu cok kalorili bu az demek az olani yeyin
    ne mutlu size yardimci olduysam sorulariniza cevap verebilirim saygilarla

Yorum Yapabilirsiniz. »


7 − = 3